top of page

L’Esbart Arrels de Lleida som una entitat sense ànim de lucre que ens dediquem a la difusió de la cultura popular i tradicional a través de la dansa catalana i, també, al lleure educatiu infantil i juvenil. 

En les activitats de lleure que duem a terme a l’estiu ens basem en l’educació a través del lleure, ensenyant amb jocs tradicional i innovadors, potenciant la creativitat a través de tallers, promocionant la interacció amb l’entorn i la natura, treballant la cooperació a través dels jocs en equip i educant amb valors per a la possibilitat de crear un model de societat millor. A través d’aquests ensenyaments, pretenem formar persones que esdevinguin ciutadans d’una societat més justa i compromesa.

El nostre full de ruta i projecte educatiu es basa principalment en 3 valors que guien totes les nostres accions: el respecte, la solidaritat i l’amor.
 

El respecte: Més enllà de la tolerància, el respecte implica un reconeixement de l’altre i el seu valor, entenen la diferència com quelcom positiu i, per tant, implica també un treball d’empatia vers el món que ens envolta. La manera que tenim d’entendre el respecte no es limita només a les persones, sinó  que engloba també tot l’entorn que ens envolta:  la natura, els diferents espais que compartim, els animals, els objectes que forment part de la nostra societat. Així doncs, el respecte també ens aporta una educació cívica i ens permet eliminar prejudicis i fomentar la integració.

La solidaritat: Totes les persones, pobles o societats són ben diferents, però pensem que el respecte a la diversitat i als drets humans és bàsic per reconèixer la dignitat i els valors de tot ésser viu. Per aquest motiu és sempre necessari apostar per la cooperació, per construir un món millor basat en aportar, cadascú, quelcom positiu ajudant-nos els uns als altres, buscant així la felicitat individual, però també la col·lectiva, on cadascú aporta quelcom positiu per als altres sense esperar res a canvi. 
 

L’amor:  Implica entusiasme i felicitat, però també comprensió i humilitat. Una persona que guia les seves accions amb amor creiem que és una persona que es mou per aquests principis de bondat i senzillesa. Per això, educar amb amor creiem que és bàsic per a que els infants aprenguin des d’una visió acollidora, que es sentint entesos i escoltats i que puguin gaudir del contacte humà que ofereix el lleure, aprenent a valorar les coses importants i prescindint de la superficialitat.


 

bottom of page